Zajedno u borbi protiv raka dojke

SITUACIJA U RH

PROJEKT-EDUKACIJOM-PROTIV-RAKA-situacija-u-RH--199x300U Hrvatskoj od raka dojke na dan oboli 7 žena. Rak dojke sve češće pogađa mlađe žene, u dobi između 20 i 40 godina. Peta najčešća dijagnoza smrti među ženama u Hrvatskoj upravo je rak dojke.

Iako je najčešći u žena između 50 i 69 godina, iz godine u godinu sve je više i mladih žena s tom dijagnozom pa posljednji podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pokazuju da je 2008. bilo 11 oboljelih žena u dobi od 25 do 29 godina, 26 u dobi od 30 do 34 godine, a 59 žena između 35 i 39 godina.

U oko 80% novih slučajeva bolest bude otkrivena u fazi ranog raka, a oko 20% u trenutku postavljanja dijagnoze bolest već bude u uznapredovaloj fazi.

U posljednih 40 godina u Hrvatskoj je broj oboljelih s 829 porastao na 2473. Broj umrlih gotovo se utrostručio, pa su samo prošle godine od ove opake bolesti umrle 983 žene.

ČIMBENICI RIZIKA

 • PROJEKT-RAK-DOJKE-cimbenici-rizikaNasljedni faktori i stil života od presudne su važnosti za pojavu raka
 • Nezdravi stil života s nedovoljnim kretanjem i nezdravom prehranom, (višak masnoća i šećera, brza hrana), koja neumoljivo vodi k pretilosti
 • Pušenje i pretjerana konzumacija alkohola
 • Nerađanje
 • Oralni kontraceptivi (lijekovi protiv začeća)
 • Hormonska terapija nakon menopauze
 • Stres

O PROGRAMU

PROJEKT-PROTIV-RAKA-o-programu-1.tocka.-150x150Holistički osmišljeni pristup postizanju stanja potpune relaksacije, utemeljen je na znanjima komplementarne medicine. Svoje pozitivne učinke program temelji na poticanju tzv. „reakcije opuštanja“, fiziološkog stanja organizma koje je prije dvadesetak godina definirao čuveni američki liječnik dr. Herbert Benson, direktor Instituta za medicinu uma i tijela, pri sveučilištu Harvard. Po Bensonu, reakcija opuštanja predstavlja stanje našeg organizmaPROJEKT-PROTIV-RAKA-O-PROGRAMU-3.-TOcKA..-150x150 suprotno onome koje nazivamo borba/bijeg, odnosno kroničnom odgovoru na stres, a koji je predispozicija za razvoj brojnih psihosomatskih oboljenja. Primjena programa dokazano dovodi do poticanja reakcije opuštanja, a koja pak dovodi do poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta.

Treba napomenuti kako je ovaj koncept u proteklih godina detaljno znanstveno istražen; vodeća medicinska baza podataka, PubMed (sastavni dio američkog Nacionalnog instituta za zdravlje), danas broji više stotina radova na temu utjecaja reakcije opuštanja po ljudsko zdravlje.

PROJEKT-PROTIV-RAKA-o-programu-3.tocka-1-300x225

Program sadrži edukaciju o prirodnoj energiji, njezin utjecaj na zdravlje organizma kao I prakticiranje tehnika opuštanja, pri čemu primamo svježu, prirodnu energiju, a otpuštamo staru, stresnu.
Polaznici programa naučiti ce kolika je važnost pozitivnih misli I njihov utjecaj na naše zdravlje, te kako stalno biti pozitivan.
Ispravne životne navike s naglaskom na zdravoj prehrani, bavljenje tjelesnim aktivnostima te ispravan način sučeljavanja sa svakodnevnim stresnim situacijama, preduvjet su zdravlja.
Detoksikacija organizma specijalnom kavom za terapiju od iznimne je važnosti za zdravlje organizma. Kao sto se svakodnevno tuširamo izvana, potrebno je I svakodnevno čišćenje iznutra.

OČEKIVANI REZULTATI

 • PROJEKT-PROTIV-RAKA-ocekivani-rezultati.--150x150

  Prevencija negativnih posljedica stresa po zdravlje, te revitalizacija stresnih oštećenja – u ovom slučaju  karcinoma.

 • Ubrzano regeneriranje organa i obnavljanje energije  čime se postiže emocionalno i mentalno zdravlje, te ravnoteža tijela i duha
 • Rješavanje ne samo prisutnog problema već  sprečavanje i nastanak mogućih novih oboljenja
 • Ovladavanje novim vještinama ponašanja u raznim situacijama
 • Postizanje kvalitetnijeg spavanja, smanjenje  zabrinutosti, smanjenje stresa, veća opuštenost, pozitivan način razmišljanja.
 • Povećana svjesnost kod žena o potrebi promjene životnog stila uz primjenu novih metoda prevencija i očuvanja zdravlja

KAKO POSTIĆI TE REZULTATE?

Naučiti ćemo Vas kako.

TKO SU KORISNICI PROGRAMA?

 • svi zainteresirani građani koji žele koristiti program kao prevenciju protiv raka
 • građani koji su oboljeli ili preboljeli rak dojke

TKO PROVODI PROGRAM?

Program provodi: L.I.F.E. EDUKACIJA 

 


Čitajte o održanom programima: ZAGREBU, GAREŠNICA, RIJEKA, VIŠKOVO, KRAPINA